Prometni poligoni

Na adresi Park Mladeži b.b. Auto klub „Split“ ima školski prometni poligon veličine cca 3000 m2 gdje se tijekom cijele školske godine, sa vlastitim kadrovima i sredstvima te uz pomoć Grada Splita i Županije, održava prometno-preventivna edukacija za oko 10000 djece (3., 4., 5. i 6. razredi) osnovnih škola.

Na jedinstvenom izgrađenom Školskom prometnom poligonu u RH, koji ima svu potrebnu prometnu signalizaciju i infrastrukturu, te suvremeno opremljene učionice, odvija se svakodnevna teoretska i praktična obuka djece iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

Praktični dio obuke izvodi se na samom poligonu (pješaci i biciklisti) gdje naši najmlađi sudionici prometa u realnom i sigurnom okruženju primjenjuju stečena znanja iz prometne kulture i prometnih propisa.

Na ovu našu hvale vrijednu djelatnost posebno smo ponosni, za što imamo niz priznanja, a bili smo dva puta i organizatori državnog natjecanja "Sigurno u prometu".

Na našu inicijativu i uz pomoć "Županijskog savjeta za sigurnost prometa“ u prometnu edukaciju uključeno je i 2000 djece osnovnih škola iz cijele Županije splitsko-dalmatinske.

Galerija slika "Sigurno i vješto u prometu"

Galerija slika "Sigurno u prometu"

Poligon za obuku vozača Poljud 

Na južnom prilazu stadiona Hajduka kao i na zapadnom dijelu parkirališta na Lovrincu nalaze se uređena i propisno obilježena vježbališta-prometni poligoni, na kojima polaznici auto škola vrše praktičnu obuku i polažu ispite iz upravljanja motornim vozilima svih propisanih kategorija.